10 lucruri importante despre apple watch

Chiar dacă suntem obișnuiți cu bateriile ceasurilor care țin ani de zile, se pare că în cazul primului ceas lansat de Apple, Watch are o autonomie extrem de scazută.

Ceasul Apple are un chip care se numeşte S1 şi este “înrudit” cu procesorul A5 folosit pentru produsele iPod touch şi iPhone 4S. Acest dispozitiv menţine un echilibru între performanţă şi durata bateriei, rata de afișare a cadrelor fiind 60 fps.

Astfel, dacă ceasul funcţionează la capacitate maximă, cu aplicaţii “grele”, bateria va rezista pentru 2 ore şi jumătate. În cazul utilizării aplicaţiilor standard, acesta va funcţiona 3 ore şi jumătate. Acumulatorul va avea o autonomie mai decentă atunci când ceasul foloseşte softul de tracking fitness, adica 4 ore. Şi asta pentru că sensorii de tracking nu au nevoie de multă energie, cu excepţia senzorului GPS. În schimb, statisticile de pe screen, precum paşii făcuţi sau distanţa parcursă, consumă deasemenea mai mult.

Apple îşi doreşte să extindă viaţa bateriei de la 2-4 ore până la 19 ore, în condiţii de utilizare mixtă, ca să fie la egalitate cu produsele ce sunt echipate cu Android Wear, de la Google, a cărui baterie se consumă aproape într-o zi.

Cum doar cei care au iPhone vor cumpăra Apple Watch, încărcarea ceasului nu ar trebui să fie însă o problemă fiindcă au nevoie de un iPhone ca să funcţioneze.

Poate te intereseaza si