O nouă unitate de procesare pe bază de inteligență artificială, senzorul de imagine de înaltă rezoluție de 61 MP și motorul de procesare a imaginii BIONZ XRTM lucrează împreună pentru a oferi cea mai bună calitate a imaginii obținută cu un body din gama Alpha

Sony Electronics Inc. a anunțat lansarea camerei Alpha 7R V (model ILCE-7RM5), cel mai nou model 7R din apreciata serie Alpha de camere mirrorless cu obiective interschimbabile. α7R V integrează senzorul de imagine cu cea mai înaltă rezoluție de la Sony și o nouă unitate de procesare bazată pe inteligența artificială, dedicată recunoașterii subiecților din imagine pe bază de AI – o premieră pentru camerele din gama Alpha – dar și performantul motor de procesare a imaginii BIONZ XR™ – pentru prima dată pentru o cameră din gama „R” Full-Frame. Combinația dintre senzorul de înaltă rezoluție și aceste procesoare duce la următorul nivel procesul de captare și recunoaștere a subiecților, atât în imaginile statice, cât și în cazul clipurilor video.

Noua cameră α7R V oferă imagini statice de 61.0MP, alături de cea mai performantă stabilizare optică a imaginii, de 8 treptei de expunere oferită vreodată de o cameră Sony din gama Alpha, precum și înregistrare video la rezoluție 8Kii, un ecran tactil rabatabil pe 4 axe, funcții de comunicare de înaltă viteză, operabilitate dusă la următorul nivel și capabilități care permit integrarea fluidă a fluxului de lucru. Cea mai nouă cameră Sony este ideală pentru fotografii profesioniști care au nevoie de o cameră de top, care să ofere rezultate de înaltă rezoluție.

Noul model din seria Alpha 7R este exemplul perfect al efortului nostru continuu de a dezvolta produse și tehnologii de top în industria de imagistică” a declarat Yann Salmon Legagneur, Director Product Marketing, Digital Imaging, Sony Europe. „Suntem bucuroși să anunțăm lansarea noului α7R V, care integrează funcții extrem de avansate bazate pe inteligența artificială, atingând astfel noi niveluri de performanță în ceea ce privește capabilitățile de autofocalizare. Abia așteptăm să vedem conținutul pe care îl va crea comunitatea noastră folosind noua cameră α7R V”.

Autofocalizare îmbunătățită datorită noii unități de procesare bazată pe inteligența artificială

α7R V oferă autofocalizare de ultimă generație, cu o recunoaștere avansată a subiectului, datorită noii unități de procesare cu deep learning, bazată pe inteligență artificială. Procesarea extrem de complexă realizată cu ajutorul inteligenței artificiale folosește informații detaliate referitoare la anticiparea posturii corpului uman pentru a îmbunătăți semnificativ precizia camerei în ceea ce privește recunoașterea subiectului și pentru a valorifica la maximum rezoluțiaiii pe care o poate oferi. De asemenea, utilizarea acestei tehnologii a fost extinsă pentru a putea recunoaște noi tipuri de subiecți, precum automobile sau insecteiv.

În plus față de tehnologia AI avansată, camera α7R V aduce îmbunătățiri și în cazul altor funcționalități foarte apreciate ale camerelor din seria Sony Alpha, care acum sunt incluse pentru prima dată și pe un model din gama Sony 7R:

  • Urmărire eficientă a subiectului prin funcția Real-time Trackingv
  • Sistem de autofocalizare de înaltă densitate, mai rapid și mai precis, pentru o suprafață mai mare
  • Fotografiere în rafală de până la 10 cadre pe secundăvi, cu urmărire AF/AE
  • Fotografiere silențioasă, fără vibrațiivii, de până la 7 cadre pe secundăviii
  • Fotografiere în rafală de până la 583 imagini RAW comprimate, la viteză înaltăix

Camera α7R V include, de asemenea, caracteristici de focalizare care sprijină înalta rezoluție, inclusiv funcțiile DMFx permanent (direct manual focus) și focus bracketingxi, cea de-a doua fiind o specificație frecvent solicitată de creatori, care permite captarea de imagini de înaltă calitate, prin fotografierea mai multor cadre cu schimbarea punctului de focalizare.

Rezoluție extraordinară, caracteristică seriei Sony Alpha 7R

Camera α7R V a fost proiectată să capteze cele mai mici detalii, datorită celui mai nou motor de procesare de imagine BIONZ XR™ și a senzorului de imagine CMOS Exmor R™ full-frame de 35mm cu iluminare din spate, cu aproximativ 61.0 megapixeli efectivi. Cel mai recent motor de procesare a imaginii BIONZ XR se asigură că potențialul de rezoluție al senzorului camerei este utilizat la capacitate maximă, livrând imagini la cele mai înalte rezoluții de până acum pe o cameră din seria Alpha, în condiții de sensibilitate scăzută. Astfel, setările de sensibilitate pot varia de la ISO 100 la ISO 32000xii, atât pentru imaginile statice cât și pentru clipurile video, oferind și un interval dinamic extins, de 15 treptexiii pentru imaginile statice.

Întregul sistem de stabilizare al camerei α7R V a fost actualizat cu o unitate de înaltă precizie pentru stabilizarea imaginii, senzori giroscopici performați și algoritmi optimizați de stabilizare avansată pentru imagini statice și înregistrări video. Alături de efectul de „compensare de 8 trepteii” pentru imaginile statice, noul algoritm de stabilizare a imaginii oferă detectarea precisă a subiectului și un control strict, până la nivelul fiecărui pixel, profitând la maximum de potențialul de rezoluție oferit de senzorul de 61.0 megapixeli, pentru a scoate în evidență și cele mai fine detalii ale subiectului. Noua cameră de la Sony aduce îmbunătățiri pentru funcția Pixel Shift Multi Shooting, care beneficiază de controlul precis al sistemului de stabilizare a imaginii in-body, captând mai multe imagini cu deplasarea cadrului la nivel de pixel, acestea fiind ulterior combinate prin intermediul unui computer, în așa fel încât utilizatorul să obțină o rezoluție uimitoare într-o singură imagine. Folosind cea mai recentă versiune a aplicației de desktop Imaging Edge Desktop™ versiunea 3.5, fluctuațiile de mișcare subtile, la nivelul pixelilor, precum o ușoară modificare în poziția subiectului sau frunzele care cad din copac, sunt detectate și corectate automat, în așa fel încât să poată fi atinsă o compoziție perfectăxiv. Compoziții formate din 16 imagini de aproximativ 240.8 milioane de pixeli (19,008 x 12,672 pixeli)xv pot fi produse din date care cumulează 963.2 milioane pixeli. Camera α7R V oferă suport pentru control precis și versatil și pentru blițuri externe, contribuind la procesul creativ al fotografilor profesioniști. De asemenea, în condiții de iluminare dificile, α7R V suprimă eficient efectul de flicker care poate fi generat de sursele de lumină artificialăxvi, în cazul imaginilor statice și al videoclipurilor.

Printre caracteristicile suplimentare care oferă flexibilitate pentru realizarea imaginilor statice, se numără:

  • Adăugarea posibilității de comprimare a imaginilor RAW fără pierderi și a opțiunii de a selecta dimensiunile și calitatea fișierelor RAW.
  • Extinderea posibilităților de bracketing pentru expunere și focalizarei
  • Setări Creative Look direct din cameră pentru fotografii și videoclipuri
  • Imagini HEIF de înaltă calitate cu eficiență ridicată la comprimare
  • Spectru larg de luminozitate pentru vizualizarea pe un ecran mare

Capabilități video cinematografice

Pe lângă capabilitățile uimitoare disponibile pentru captarea imaginilor statice, camera α7R V oferă și capabilități video avansate. Noua cameră Sony asigură filmări 8Ki 24/25p pentru video, filmări 4K supraeșantionate din rezoluții 6.2K fără binningxvii, un codec MPEG-H HEVC/H.265 de eficiență ridicată, funcția intra recording, filmări 4:2:2 pe 10-biți și alte caracteristici, pentru o calitate ridicată a imaginii și opțiuni de editare accesibile. De asemenea, camera include și o tehnologie avansată de recunoaștere a subiectului pentru o tenacitate fără precedent a urmăririi în timp real, breathing compensation (compensarea schimbării unghiului de vizualizare cu punctul de focus) și capacitatea de a utiliza metadatele camerei pentru post-procesare și stabilizare avansată a imaginii in-body. Alături de modul Activexviii in-body, care contribuie la stabilizarea imaginii pentru filmări mai fluide în mișcare, camera α7R V este compatibilă cu obiectivele selectatexix care beneficiază de stabilizare integrată imaginii, pentru încadrare și înregistrare și mai stabile.

Operabilitate și fiabilitate

α7R V oferă fiabilitate pentru fotografii profesioniști, livrând rezultate impresionante, fie că este vorba despre imagini statice sau înregistrări video, totul într-o structură compactă și ușoară Camera α7R V dispune de un ecran LCD cu 4 axexx rabatabil în unghiuri multiple, care îmbină utilitatea unui monitor pliabil convențional cu flexibilitatea oferită de deschiderea în unghiuri variabile, la care se adaugă un vizor electronic cu 9,44 milioane de puncte. Modelul α7R V dispune și de două slot-uri media compatibile cu tipurile de carduri CFexpress Type A/SDXC și oferă un nou meniu cu un control tactil intuitiv, alături de o gamă largă de funcții personalizabile.

Cu o conectivitate impresionantă și suport îmbunătățit, camera α7R V le permite fotografilor profesioniști să își optimizeze fluxul de lucru. Transferul de date se poate realiza la viteze mari prin Wi-Fi (802.11ac) 2×2 MIMOxxi sau prin fir, printr-o conexiune SuperSpeed USB de 10Gbps, cu ajutorul unui port USB- C®. Pe lângă înregistrarea de la distanță extrem de eficientă și transferul rapid de imagini statice și videoclipuri, noile caracteristici de streaming prin USB permit suport pentru UVC/UAC, fiind perfecte pentru streaming-ul la rezoluție 4K (QFHD) audio și video, direct din cameră.

Pe baza feedback-ului fotografilor profesioniști, camera α7R V beneficiază acum de un sistem îmbunătățit de disipare a căldurii în condiții de filmare îndelungatăxxii, de un design îmbunătățit rezistent la umezeală și prafxxiii, o carcasă durabilă fabricată din aliaj de magneziu, dar și de alte finisaje pentru fiabilitate maximă în medii de lucru provocatoare.

Camera α7R V este compatibilă cu folia de protecție pentru display PCK-LG3, perfectă pentru întreținerea sensibilității tactile a ecranului LCD și pentru protejarea împotriva petelor și amprentelor.

Concepută pentru fotografii profesioniști, prietenoasă cu mediul înconjurător
De la etapa de dezvoltare, până la gestionarea lanțului de aprovizionare, producție și ambalare, Sony a luat măsuri pentru a reduce amprenta asupra mediului a acestui produs, în toate etapele de evoluție. Sony dorește să inspire printr-un mod eficient de utilizare a resurselor și a energiei. Astfel, body-ul este alcătuit parțial din plastic reciclabil (SORPLAS™xxiv), iar realizarea în sine are loc într-o fabrică ce folosește energie regenerabilă.

Sony face demersuri în direcția utilizării materialelor pentru ambalare care să nu conțină plasticxxv, dar care, în același timp, să ofere o protecție solidă la șocuri și impact. Pentru pungile produselorxxvi sunt folosite materiale și țesături pe bază de plante, cu scopul final de a reduce impactul asupra mediului înconjurător.

Preț și disponibilitate

Noua cameră Sony α7R V va fi disponibilă începând din luna Noiembrie, la toți distribuitorii autorizați Sony, iar prețul aproximativ va fi de 22000 lei.

Pentru mai multe detalii legate noua cameră α7R V, accesați https://www.sony.co.uk/electronics/interchangeable-lens-cameras/ilce-7rm5. Un videoclip de prezentale al noii camere poate fi accesat AICI.

Mai multe povești exclusive, videoclipuri și conținut nou, dar și imagini cu noile camere Sony sunt disponibile aici. Hub-ul european de fotografie Sony este disponibil în 22 de limbi și oferă detalii și știri despre produse, competiții și o listă actualizată a evenimentelor Sony din fiecare țară.

i Conform standardelor CIPA. Doar pentru pitch/yaw. FE 50mm F1.2 GM. Funcția NR cu expunere lungă este dezactivată.

ii Opțiunea „Slow & Quick Motion” nu este disponibilă la înregistrarea la calitate XAVC HS 8K. [Fotografierea APS-C/S35] este setată la [Oprit]. Unghiul de vizualizare este de aprox. 1,2x.

iii Este posibil ca produsul să nu recunoască exact toți subiecții menționați, în toate condițiile. Tipurile de subiecți, altele decât cele specificate, pot fi recunoscute eronat în unele cazuri.

iv Este posibil ca produsul să nu recunoască exact toți subiecții menționați, în toate condițiile. Setările disponibile dedicate subiecților sunt: oameni, animale/păsări, animale, păsări, insecte, mașină/tren și avion. Tipurile de subiecți, altele decât cele specificate, pot fi recunoscute eronat în unele cazuri.

v [Tracking] în meniu. Bazat pe inteligența artificială avansată, inclusiv machine learning.

vi Până la 8 cadre pe secundă cu urmărire AF/AE atunci când este folosită opțiunea de live view. Viteza maximă de fotografiere în rafală depinde de setările camerei.

vii O anumită distorsiune a imaginii poate apărea atunci când este fotografiat un subiect în mișcare rapidă sau când camera este mișcată cu rapiditate.

viii Până la 7 cadre pe secundă în modul de fotografiere în rafală „Hi+”. Viteza maximă de fotografiere în rafală depinde de setările camerei.

ix La utilizarea cardului de memorie Sony CEA-G160T CFexpress tip A și a modului Hi+ continuu. Numărul efectiv de imagini poate varia în funcție de condițiile de fotografiere.

x Nu este valabil pentru obiectivele E PZ 16-50mm F3.5-5.6 OSS și E 18-200mm F3.5-6.3 OSS LE sau pentru oricare obiectiv cu montură A. Opțiunea Full-time DMF nu este disponibilă atunci când fotografiile sunt făcute în rafală în modul AF-C sau AF-A (fără a include Lo) sau când este utilizat obiectivul SEL70200GM în modul AF-C.

xi Obiectivele cu montură A nu sunt compabile.

xii Poate fi extins la ISO 50-80 și 40000-102400 pentru imagini statice.

xiii Condițiile de test Sony. Imagini statice.

xiv Începând din octombrie 2022. Modele aplicabile: Alpha 1 și Alpha 7R V

xv Dimensiunea imaginii după compunere este de aprox. 60,2 milioane (9 504×6 336) pixeli pentru fotografii realizate din 4 imagini statice și aprox. 240,8 milioane de pixeli (19 008 x 12 672) pentru fotografii obținute din 16 imagini statice.

xvi Este detectat doar efectul de flicker la 100 Hz, respectiv 120 Hz. Viteza de fotografiere în rafală ar putea scădea. Acoperirea AF la detecția fazei este redusă. Înregistrarea fără efectul de flicker nu este disponibilă în timpul înregistrării silențioase, expunerii BULB sau al înregistrării filmelor.

xvii La înregistrarea Super 35mm la 30p sau 24/25p.

xviii Crop în imagine subtil în opțiunea Active Mode. Active Mode nu este disponibil când se înregistrează XAVC HS 8K sau se utilizează un număr de 120 (100) de cadre pe secundă.

xix Accesați pagina web de asistență Sony pentru informații despre obiectivele compatibile: https://www.sony.net/dics/7rm5-s/ Este posibil să fie necesară o actualizare de software pentru unele obiective. Eficacitatea poate varia în funcție de obiectivul utilizat.

xx Flexibilitatea ecranului poate fi limitată atunci când cablurile sunt conectate la conectorii camerei.

xxi Conexiunea Wi-Fi® este activată pe benzile de 2,4 GHz și 5 GHz. Comunicarea de 5 GHz poate fi restricționată în unele țări și regiuni.

xxii Testele interne Sony cu setarea [Auto Power OFF Temp.] setată pe [High].

xxiii Nu este garantată rezistența 100% la praf și umiditate.

xxiv În funcție de momentul producției, este posibil ca SORPLAS™ să nu fie utilizat pentru unele piese

xxv Nu include materialele utilizate în coating-uri și adezivi.

xxvi Nu include materialele utilizate în coating-uri și adezivi. Este posibil ca materialul natural să nu fie disponibil în anumite perioade de producție.


Poate te intereseaza si