Site icon Stiri IT si noutati din domeniul tehnologic – Mobile247

Tenda IC6-PRS, camera de supraveghere PoE cu cea mai rapidă instalare

Pentru sistemele de supraveghere construite în jurul unui network video recorder (NVR), vom face astăzi review-ul unei camere de securitate Tenda IC6-PRS pentru interior cu alimentare prin cablul Ethernet, respectiv prin tehnologia PoE în standardul 802.3af.

Specificații:

  • Porturi:
    Ethernet: 1*RJ45 100M Ethernet port on tail line
  • Lentile: 4 mm @ F2.2
  • Dimensiune produs: 106.8 x 90.5 mm
  • Rezoluție: 2304 x 1296
  • Standard codificare: H.265/H.264
  • Comutare mod zi/noapte: Built-in IR-CUT double filter
  • Reducere zgomot
  • Reducerea zgomotului digital 3D
  • DWDR:Da
  • Compensare backlight: Da
  • ROI: Da
  • Alarmă inteligentă: Detecție S-motion, detecție forme umane, detecție zona personalizata
  • Distanță vizibilitate nocturna infraroșu: 30 metri
  • Temperatura operare: -10℃ – 50℃
  • Umiditate operare: 10% – 95% RH fără condens
  • Audio:Microfon incorporat
  • Protocol rețea: RTSP, HTTP, DHCP, DDNS, ONVIF
  • Internet Network protocol: IPV4
  • Metodă adăugare dispozitiv: Cu cablu
  • Conținut pachet: Camera securitate, kit accesorii montare pe perete, ghid instalare rapidă, notificare legata de licența publică

Descrisă pe scurt, tehnologia PoE (Power over Ethernet) permite alimentarea dispozitivelor de rețea prin chiar cablul de date Ethernet. Alimentarea unui dispozitiv compatibil se face în paralel cu transmisia de date fără a penaliza performanța, și vom avea nevoie de un switch cu capabilitatea de alimentare PoE prin porturi sau de un injector PoE.

PoE vine cu niște avantaje importante pentru camerele de supraveghere. În primul rând instalarea devine foarte simplă, pentru că nu va mai fi nevoie de surse și cabluri de alimentare separate. Cablul Ethernet este destul de ieftin, permite distanțe relativ până la cameră, și este ușor de amplasat, ceea ce simplifică foarte mult partea de montare. În al doilea rând, dacă folosim un switch cu PoE vom putea controla mult mai bine funcționarea sistemului, mai ales în situațiile în care este nevoie de o restartare manuală a camerelor în cazul în care acestea nu funcționează corespunzător, de exemplu în urma unei pene de curent.  Un switch PoE conectat la un UPS poate centraliza și controla de la distanță foarte eficient inclusiv partea de alimentare a rețelei, ceea ce ajută foarte mult la stabilitatea și depanarea unui sistem destinat să funcționeze permanent.

Acestea fiind spuse, să trecem la inspecția camerei. Cutia conține camera, instrucțiunile, inclusiv în limba română, trei dibluri pentru montare și o foiță de mascare a diblurilor. Putem monta unitatea atât pe tavan, cât și pe perete.
Camera este de tip conch, și are o construcție simplă, dar eficientă. Corpul modulului de filmare are o formă aproximativ sferică și este introdus într-o carcasă în care îl vom putea roti cu mâna în poziția dorită. Pentru montare vom trage pur și simplu de talpa circulară a suportului pentru a o desprinde, vom fixa diblurile prin ea și vom împinge la loc restul suportului în talpa circulară care este prinsă acum pe perete sau tavan.
Materialele folosite sunt de calitate, și forma este una tipică pentru camerele de tip conch, cu câteva accente de design plăcute. Pe corpul camerei putem observa obiectivul principal, lampa cu infraroșu și orificiul microfonului. Evident, camera nu conține nici alimentator, nici cablu pentru alimentare, aceasta făcându-se prin cablul Ethernet.

Instalarea decurge… ca în titlu. Presupunând că avem un NVR funcțional, este suficient să tragem un cablu Ethernet alimentat prin PoE de la locația de montare a camerei până la rețeaua NVR-ului, și asta e tot. NVR-ul ar trebui să o detecteze automat după ce îi furnizăm userul și parola camerei pe care le găsim în pliantul cu instrucțiuni, și din acest moment avem un sistem de supraveghere funcțional. În cadrul testului am folosit un injector PoE Tenda și un NVR Tenda N3L-16H, și conectarea nu a pus absolut nici o problemă.

Putem configura ulterior camera fie prin intermediul NVR-ului, fie printr-un browser conectat la IP-ul camerei. Setările posibile includ următoarele:

Performanțele camerei în utilizare au fost foarte bune. Senzorul este suficient de rezolut și de sensibil la lumină slabă, astfel încât filmarea rezultată a avut o calitate perfect adecvată destinației camerei. Și detectarea mișcărilor a funcționat corespunzător, cu o funcționare foarte stabilă și consecventă pe tot parcursul testelor.

Puncte negative:

Camera necesită pentru alimentare un switch sau un injector PoE. Totuși acesta nu este un dezavantaj al camerei, ci o caracteristică a dispozitivelor PoE. Avantajele sistemelor PoE însă depășesc cu mult dezavantajele, mai ales pentru un număr mare de camere sau pentru distanțe mari sau locații greu accesibile în care acestea sunt amplasate.

Puncte pozitive:

Montarea, instalarea și configurarea extrem de simple, tehnologie modernă, performanțe bune.

Concluzie:

În urma testării, Tenda IC6-PRS a confirmat că este o cameră de supraveghere accesibilă, simplă și eficientă. Prezența codecului H.265 oferă avantaje reale atât pentru economia în spațiul de stocare necesar, cât și prin lățimea redusă de bandă necesară. Din aceste motive, IC6-PRS devine o alegere solidă mai ales pentru sistemele de supraveghere cu un număr mai mare de camere de securitate, precum cele folosite în spațiile de birouri, fabrici sau magazine.

 

Exit mobile version