Site icon Stiri IT si noutati din domeniul tehnologic – Mobile247

Cinci motive pentru care merită să treci de pe Android pe iOS

Motive pentru a trece de la Android la Iphone

Android sau iOS?

Nimeni nu poate să îți dea răspunsul corect! Ambele sisteme de operare îți oferă o experiență bună și nu există un răspuns corect la această întrebare!

Cu toate acestea, am realizat o listă cu 5 motive pentru care merită să treci de pe Android pe iOS. La final, decizia îți aparține și îți recomandăm să alegi doar ceea ce e mai bun pentru tine.

Motivele pentru care merită să treci pe iOS

1. Consistență

Androidul este complex, Google oferă software-ul companiilor producătoare de telefoane mobile, care îl personalizează. Astfel, sistemul de operare de pe un Samsung Galaxy este diferit de cel de pe HTC. Unele aplicații au icoane diferite, altele lipsesc, altele se regăsesc. Astfel, cu orice nou telefon Android poți avea parte de o cu totul altă experiență.

În schimb, iOS este la fel pentru toate modelele de iPhone. Utilizatorii, chiar dacă își schimbă telefonul, știu la ce să se aștepte. Sistemul de operare de la Apple este consistent, asta înseamnă că este mult mai ușor să upgradezi și nu îți ia foarte mult timp să înveți sistemul.

2. Update-urile

În cazul iOS update-urile se fac mult mai ușor și utilizatorii nu stau prea mult pe gânduri dacă să-și facă sau nu update-ul. Majoritatea celor care au iPhone-uri fac update-ul imediat după lansare.

În cazul Android-ului, situația nu stă la fel. În timp ce peste jumătate din utilizatorii iOS și-au făcut update la noua versiune, nu același lucru se poate spune despre utilizatorii Android. De fapt, Google a dezvăluit că la începutul lunii octombrie 23.5% dintre dispozitivele Android rulau cu Lollipop , asta în condițiile în care deja Android 6.0 Marshmallow era abia lansat. Asta înseamnă, că versiunea de anul trecut a sistemului de operare rulează pe un sfert din totalul de telefoane Android. Android KitKat a fost lansat în 2013 și este cea mai utilizată versiune, cu o proporție de 38.9 %. Nici companiile producătoare de telefoane nu ajută câteodată la creșterea ratei de update. De exemplu Motorala a anunțat că nu își va updata telefonul Moto E la Android Marshmallow.

Așadar, iOS-ul este mai ușor de updatat, în compație cu Androidul.

3. Securitatea

Securitatea Androidului lasă de dorit! Sistemul are multe vulnerabilități și bug-uri, iar hackerii pot foarte ușor să îți controleze telefonul. Google a anunțat că vrea să lanseze lunar update-uri de securitate pentru dispozitivele care folosesc acest software, dar nu avem nicio garanție că se va întâmpla asta.

iOS-ul nu este nici el imun la aceste amenințări, dar diferența e că Apple corectează rapid problema. Când Apple lansează un update care vizează securitatea, acesta este disponibil pentru toți utiliztorii în același timp.

4. Intimitatea

Apple respectă intimitatea utilizatorilor, a creat chiar și un site în care explică ce pași sunt urmați pentru protejarea informațiilor. În schimb Google nu prea are grijă de intimitatea utilizatorilor, ba chiar se folosește de aceste informații pentru a câștiga bani din ads. Mai nou compania a dezvăluit o metodă prin care retailerii online pot să urmărească activitatea userilor pe net folosindu-se de adresele de mail.

5. Trecere ușoară

Apple lucrează să facă procesul de trecere de la Android la iOS cât mai ușor. A creat chiar și o aplicație care se numește Move to iOS, care te ajută să transferi contactele, mesajele, pozele, video, conturile de mail și calendarul de pe vechiul Android pe iPhone.

Tu pentru ce motiv ai trece de la Android la iOS-ul prezent pe iPhone și iPad? 

Exit mobile version